De Basis GGZ is bedoeld voor mensen met lichte tot matige psychische problemen. Deze zorg is vaak kortdurend en heel klachtgericht. Na een kennismakingsgesprek (de intake) wordt er samen met jou bepaald hoeveel gesprekken je nodig zult hebben. Dit kan een kort traject zijn (4-5 sessies), een midden traject (7-8 sessies) of een intensief traject (11-12 sessies). De behandeling bij ons heeft een aantal belangrijke uitgangspunten:
• grondige intake, eerlijk advies;
• open en transparant;
• kortdurend en klachtgericht; dus gebaseerd op jouw wensen;
• persoonsgericht; zorg op maat;
• gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek; doen wat werkt;
• evaluatie samen met jou.
Tijdens de gesprekken zullen we je regelmatig vragen naar wat loopt en wat niet loopt. Wij gebruiken daarbij vaak een aantal zeer korte vragenlijsten zoals de ORS en SCS. Eigenlijk wordt er dus per sessie geëvalueerd om te kijken of we nog wel op de goede weg zijn. Voorafgaand de behandeling en na afsluiting laten we je online een vragenlijst invullen De uitkomsten worden gebruikt om de kwaliteit te verbeteren en om effect van de behandeling te meten. Wij vertellen daar meer over in het eerste gesprek. Na afsluiting sturen we je digitaal een evaluatieformulier toe, de zogenaamde CQ-index. Met deze vragenlijst proberen we de clientervaringen en daaruit voortvloeiende verbeterpunten in beeld te krijgen.
Soms levert de basis GGZ niet het gewenste resultaat of blijkt er sprake te zijn van herhaaldelijk terugval. In dat geval is het mogelijk dat je klachten samenhangen met reeds langer bestaande patronen of gebeurtenissen. In overleg met jou en je huisarts kunnen we ervoor kiezen de behandeling voort te laten zetten in de specialistische GGZ. Je wordt dan door de huisarts opnieuw verwezen. view all